Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Concert van Erwin Nyhoff (uitverkocht)

7 september 2019 om 20:00 tot 7 september 2019 om 22:30 | Molen De Zwaluw/Flora Marita (Genne) | € 15,00 (vrienden SCAB € 10,00)

Dit jaar wordt het SCAB-seizoen geopend met een concert van Erwin Nyhoff. Hij is begonnen als frontman van The Prodigal Sons; met de debuutplaat Wine of Life (1993) toert de band langs alle belangrijke poppodia, inclusief Pinkpop en Lowlands. Ze spelen in het voorprogramma van Pearl Jam en Alanis Morissette en worden tot twee keer toe uitgenodigd op het Amerikaanse South by Southwest-festival in Austin, Texas. Maar na een aantal jaren toeren is de rek eruit en wordt de band opgeheven.

Nyhoff gaat verder als soloartiest, met een slechts gitaar en een nieuwe plaat: Take your time . In 2014 besluit hij zich te kandideren voor de tv-talentenjacht The Voice of Holland. Zijn cover van Bruce Springsteen’s The River zorgt ervoor dat de hele jury binnen enkele seconden dolgraag met hem wil werken. Nyhoff kiest Angela Groothuizen als begeleider en samen behalen ze de finale! Hij wint de finale niet, maar een nieuwe generatie muziekliefhebbers heeft hem in de armen gesloten.

Erwin Nyhoff toert nu weer langs diverse podia met zijn band; in Hasselt komt hij solo optreden met een breed repertoire van Woodstock tot Bruce Springsteen.

Deel dit:
Terug naar agenda