Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Cursus Literatuur: Anna Enquist

15 november 2022 om 10:00 tot 15 november 2022 om 11:30 | Bibliotheek Hasselt | €20,00 - 5 lessen / €5,00 - losse les

Jan Kristen bespreekt het werk van Anna Enquist.

Anna Enquist studeerde na het gymnasium-A klinische psychologie in Leiden; vervolgens studeerde ze piano aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag), met bijvak cello. Daarna doceerde ze psychologie in Amsterdam en begon begin jaren 80 aan een gespecialiseerde opleiding psychoanalyse. In 1987 begon ze haar werk als psychoanalytica en stopte ze met haar muzikale carrière. Tegelijkertijd begon ze gedichten te schrijven. Het tijdschrift ‘Maatstaf’ publiceerde in 1988 haar eerste gedichten. In 1991 kwam haar eerste dichtbundel uit: Soldatenliederen. Haar eerste roman “Het meesterstuk” werd gepubliceerd in 1994, en is geschreven op het stramien van de opera Don Giovanni van Mozart. Het boek kwam in de boeken-top tien en werd bekroond met de Debutantenprijs. Beide ambities uit haar leven, muziek en de psychoanalyse, zijn terug te vinden in haar literaire werk..

Enquist trouwde met de Zweedse cellist Bengt Widlund, met wie ze twee kinderen kreeg. Op 3 augustus 2001 kwam hun toen 27-jarige dochter Margit op de Dam te Amsterdam om het leven bij een verkeersongeluk, toen zij op haar fiets werd overreden door een vrachtwagen zonder dodehoekspiegel die afsloeg naar rechts. Mede dankzij Enquist werd zo’n spiegel bij vrachtwagens verplicht gesteld vanaf 2003.

Dit is een cursus van vijf ochtenden (18 okt., 15 nov., 17 jan., 21 febr., 21 mrt.) waarin achtereenvolgens het werk van K. Schippers, Anna Enquist, Marieke Lucas Rijneveld en Jacques Hamelink wordt besproken. In de laatste les staan middeleeuwse teksten/liederen centraal.  Deelname per les is mogelijk. Kosten: €20,00 voor vijf lessen; €5,00 per losse les.

Opgeven kan via SCAB-Hasselt@hotmail.com of het opgaveformulier in de bibliotheek Hasselt.

Deel dit:
Terug naar agenda