Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Cursus literatuur: Bart Moeyaert

21 januari 2020 om 10:00 tot 21 januari 2020 om 11:30 | Bibliotheek Hasselt | € 5,00

Corrie Folkersma staat voor de klas bij les 3 van de vijfdelige literatuurcursus. Zij praat over Bart Moeyaert.

De Vlaamse auteur debuteerde op 19-jarige leeftijd met het autobiografische Duet met valse noten. Sinds 1995 is Moeyaert (1964) fulltime schrijver. Hij  was stadsdichter van Antwerpen ( 2006-2007) en intendant van gastland Vlaanderen/Nederland op de Frankfurter Buchmesse (2016).

Aanvankelijk publiceerde Moeyaert alleen kinderboeken. Later richtte hij zich ook op volwassenen, met  Het is de liefde die we niet begrijpen en Broere. In 2004 verscheen Dani Bennoni, dat is bekroond met de Nienke van Hichtumprijs. Er volgde ook poëzie voor volwassenen: de bundels Gedichten voor gelukkige mensen en Verzamel de liefde. Daarnaast schreef Moeyaert enkele scenario’s en toneelstukken. Zijn werk is in meer dan vijftien talen vertaald en in binnen- en buitenland bekroond. Dit jaar ontving de auteur de Astrid Lindgren Memorial Award, een van de grootste internationale oeuvreprijzen voor jeugdliteratuur.

In 2018 heeft Moeyaert opnieuw de rust gevonden om een bijzonder intieme en intense roman te schrijven: Tegenwoordig heet iedereen Sorry.

De les over Bart Moeyaert wordt ingeleid door Corrie Folkersma. De schrijver zelf bezoekt Hasselt op 29 januari voor een poëziemaaltijd. Verderop in de agenda vind je daarover meer informatie.

De volgende afleveringen van de literatuurcursus zijn op 18 februari en 17 maart. Deelname kost 5 euro per les. SCAB-vrienden die alle lessen volgen betalen 20 euro.

Deel dit:
Terug naar agenda