Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Cursus literatuur: Lieke Marsman

15 maart 2022 om 10:00 tot 15 maart 2022 om 11:30 | Bibliotheek Hasselt | Kosten losse les €5,00

Deze ochtend (4e les) gaat de cursus literatuur in op de gedichten van Lieke Marsman, Dichter des Vaderland 2021-2022. Onder leiding van de neerlandicus Jan Kristen bespreken we haar werk.

Lieke Marsman werd uitverkoren door een comité van dichters en poëziekenners, dat haar prijst om haar eigen toon, poëtische kracht en aansprekende strijdvaardigheid. ‘Marsman is een dichter die als geen ander lyriek een functie weet te geven in de onontkoombare werkelijkheid; die de woorden uit de wereld en actualiteit een nieuwe lading geeft, wat haar stem onwrikbaar en bij tijden ontroerend waarachtig maakt.’ In haar werk gaan het persoonlijke en politieke hand in hand. Marsman weet altijd haar vinger op de zere plek in de samenleving te leggen. Die rol neemt ze zich ook voor in het maatschappelijk debat te gaan spelen. Dat verlangen is mede ingegeven door haar ziekte: ‘Het is een tijd van ziekte, en alle zieke en zwakke mensen zijn het afgelopen jaar nagenoeg afgeschreven, als ‘dor hout’. Als ik als Dichter des Vaderlands een rol kan spelen in het maatschappelijke debat, dan zal ik de stem zijn van het dorre hout.’

Volgend en laatste onderwerp dit seizoen: Nescio.

Dit is een lopende cursus maar deelname per les is mogelijk. Kosten per les: €5,00. Opgave kan via SCAB-Hasselt@hotmail.com of via het opgaveformulier in de bibliotheek Hasselt.

Deel dit:
Terug naar agenda