Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Cursus literatuur: Tommy Wieringa – AFGELAST

17 maart 2020 om 10:00 tot 17 maart 2020 om 11:30 | Bibliotheek Hasselt | € 5,00

In deze laatste les van zijn literatuurcursus behandelt neerlandicus Jan Kristen De heilige Rita van Tommy Wieringa.

De roman uit 2017 gaat over Paul Krüzen, die  al zijn leven lang met zijn vader in een Saksische spookboerderij aan de Duitse grens woont. Eens zorgde zijn vader voor hem, nu zorgt hij voor zijn vader. In de halve eeuw die intussen is verstreken, hebben ze hun dorp sterk zien veranderen. De wereld is in beweging gekomen: Chinezen hebben de horeca van Mariënveen overgenomen, Russen, Polen en Roemenen zijn in het dorp vertrouwde verschijningen geworden. 
De grote kentering is begonnen met de Russische piloot die met een sproeivliegtuigje uit de Sovjet-Unie ontsnapte, en in het hart van de Koude Oorlog neerstortte in het maisveld achter de boerderij. Dit zette een keten van gebeurtenissen in werking waarvan Paul Krüzen en zijn vader nooit volledig zijn bekomen.

Tommy Wieringa (1967) schreef onder andere de romans Alles over Tristan (Halewijnprijs, 2002) en het boek waarmee hij doorbrak bij een groot lezerspubliek, Joe Speedboot (vele nominaties voor literaire onderscheidingen en de F. Bordewijkprijs, 2006). Zijn reisverhalen zijn gebundeld in Ik was nooit in Isfahaan (2006). In 2007 verscheen De dynamica van begeerte.

Deelname aan de les kost 5 euro per les. SCAB-vrienden die alle lessen volgen betalen 20 euro.

Deel dit:
Terug naar agenda