Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De historie van de passies – Stef Joosen

4 april 2022 om 20:00 tot 4 april 2022 om 22:00 | Bibliotheek Hasselt | €7,50 (SCAB-vrienden €5,00)

Een inleiding over de historie van de passies vanaf de 15e tot de 18e eeuw. Een passie of passion is een oratorium dat het lijden, sterven en begraven worden van Jezus Christus verhaalt.
Het komt uit het gregoriaans en ontwikkelt zich vanaf het begin van de 15e eeuw door tot in de 18e eeuw met de Johannes en Mattheus Passie van Johann Sebastian Bach als absolute hoogtepunt.
Een passie bestaat uit verschillende onderdelen: koralen, aria’s, openings- en slotkoor, verhalende gedeelten en gezongen dialogen. Met behulp van een presentatie en geluidsfragmenten een wordt een overzicht gegeven van het ontstaan van de passie. Waar al die onderdelen van de passie vandaan komen en welke componist ze voor het eerst toegepast heeft.

Biografie Stef Joosen: Stef studeerde schoolmuziek aan het Twents Conservatorium te Enschede met als bijvakken piano, slagwerk, muziek- en cultuurgeschiedenis, gregoriaans, algemene muziektheorie, harmonieleer en solfège. Stef is 39 jaar werkzaam geweest als leraar muziek op een middelbare school (VWO, HAVO, MAVO). Eerst op het Olympus College te Arnhem vervolgens op de Europese School Mol in België. Sinds 2019 geniet hij van zijn pensioen.

Deel dit:
Terug naar agenda