Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Opening toeristisch en cultureel seizoen!

23 april 2022 om 10:00 tot 23 april 2022 om 23:00 | Diverse locaties Hasselt | Gratis

Er is veel gerealiseerd de afgelopen maanden in Hasselt: een Hanze en Bedevaart route, een bezinningsroute en de gedichtenroute. Om dit alles onder de aandacht te brengen van de inwoners en ook van de toeristen wordt er een kleine ‘festivaldag’ georganiseerd door de gemeente, verschillende verenigingen en organisaties en de horeca.

De SCAB heeft destijds het initiatief genomen voor de gedichtenroute door Hasselt, deze willen zij onder de aandacht brengen van iedereen! Een speciaal onderdeel van het programma is het optreden van het projectkoor. Dit projectkoor bestaat uit vele enthousiaste mensen uit Hasselt die onder de bezielende leiding van de dirigent Nynke Poelsma een programma brengen met liederen over de geschiedenis van Nederland en Hasselt.

Een flyer met het volledige programma is binnenkort beschikbaar in de bibliotheek, diverse winkels en horeca gelegenheden, etc. en te downloaden via de volgende link: Programma Opening. De SCAB bijdrage aan het programma van deze dag is als volgt:

14.00 uur – Welkom door ‘stadsomroeper’ Bram bij de nieuwe Veerpoort; onthulling gedicht Vrouwkje Tuinman door wethouder Knol; optreden projectkoor met (oud) Nederlandse liederen.

14.30 uur – Wandelen langs panden met dichtregels naar de tuin van Katholieke Kerk.

15.00 uur – Ontvangst in de tuin met zang en spel van Middeleeuwse groep Datura.

15.30 uur – Overhandiging mapje flyers van de routes aan wethouder H.Rietman.

16.00 uur – Optreden projectkoor H&B.

16.30 uur – Afsluiting met Datura.

Daarna is er gelegenheid voor een drankje en zijn er foodtrucks op het terrein van de Camper plaats. Om 19.30 uur begint ‘Music in the park’ m.m.v. diverse Hasselter bandjes georganiseerd door Muziekkorps Irene.

Deel dit:
Terug naar agenda