Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Leesclub: Elena Ferrante, De geniale vriendin

8 september 2020 om 20:00 tot 8 september 2020 om 20:00 | Bibliotheek Hasselt | Kleine bijdrage in de kosten

De leesclub buigt zich op 8 september over het eerste deel van de Napolitaanse romans van Elena Ferrante: De geniale vriendin.

Lila en Elena groeien samen op in een volkswijk in het Napels van de jaren vijftig, een tijd waarin het ondenkbaar is dat meisjes hun tijd verspillen met leren. De intelligente Lila moet van school om te gaan werken. Ze probeert aan haar milieu te ontsnappen door jong te trouwen. Haar beste vriendin Elena mag wél verder leren, maar beseft maar al te goed hoeveel slimmer Lila is. En mooier.

De geniale vriendin is de eerste van Ferrantes vier Napolitaanse romans, waarin zij met groot inlevingsvermogen en in een onnavolgbare stijl vertelt over twee vrouwen en hun levenslange vriendschap, die even sterk om liefde als om rivaliteit draait. Ferrante vertelt met het verhaal van Lila en Elena ook het verhaal van een wijk, een stad en een land in een tijd vol veranderingen.

De Hasselter leesclub houdt elke tweede dinsdag van de maand een boekbespreking onder leiding van één van de deelnemers. Belangstellenden zijn van harte welkom; het is prettig als je het te bespreken boek hebt gelezen. We vragen een kleine bijdrage voor het beschikbaar stellen van de boeken. Voor meer informatie kun je terecht in de bibliotheek.

Deel dit:
Terug naar agenda