Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Cursus muziek: De Modernen

4 oktober 2021 om 20:00 tot 4 oktober 2021 om 22:00 | Bibliotheek Hasselt | €15,00 (SCAB-vrienden €10,00)

Een 3-delige cursus over ‘Muziekstromingen in de eerste helft 20ste eeuw – De Modernen’ door Stef Joosen. Met aandacht voor componisten als Debussy, Ravel, Bartok, Gerswhin, Copland, Poulenc en vele anderen.

In de eerste twee avonden (4/10 en 11/10) zal Stef de muziekstromingen behandelen uit de eerste helft van de 20ste eeuw zoals het impressionisme en expressionisme, dodecafonie en neoclassicisme. Veel bekende en minder bekende componisten zullen met toelichtingen en muziekfragmenten de revue passeren. Componisten als Debussy, Ravel, Bartok en vele anderen. Ook wordt onder andere uitgebreid aandacht besteed aan Gerswhin, Copland en Poulenc. De derde avond (18/10) is bijzonder. Na een inleiding van Stef zal een unieke film worden vertoond: l’Histoire du Soldat van Igor Stravinsky uit 1918.

Over de cursusleider: Stef komt uit een muzikaal nest. Welk beginnend jong pianist is niet begonnen met de pianomethode van vader Ber Joosen? Het was dan ook bijna logisch dat ook Stef koos voor een professionele carrière in de muziek. Stef studeerde schoolmuziek aan het Twents Conservatorium te Enschede met als bijvakken piano, slagwerk, muziek- en cultuurgeschiedenis, gregoriaans, algemene muziektheorie, harmonieleer en solfège.

Deelnemen aan per avond is mogelijk en kost € 7,50 (SCAB-vrienden €5,00).

Opgave via scab-hasselt@hotmail.com of via het opgaveformulier in de bibliotheek Hasselt.

Door de corona-maatregelen kunnen er maximaal 25 personen deelnemen.

Deel dit:
Terug naar agenda