Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Picknick-concert in het park

22 augustus 2020 om 16:00 tot 22 augustus 2020 om 18:00 | Van Stolkspark | €Gratis |

Zin in een zomerse picknick in het park, compleet met muziek? Kom dan op zaterdag 22 augustus naar het Van Stolkspark in Hasselt. Christelijk Fanfarekorps Irene en de Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek (SCAB) houden daar van 16.00 tot 18.00 uur een picknick-concert.

Met het concert openen de organisatoren het nieuwe culturele seizoen. Ze vieren bovendien dat de koepel in het park is hersteld. Korps Irene geeft om 16.00 uur de muzikale aftrap, waarna cultuurwethouder Gerrit Knol van de gemeente Zwartewaterland het festijn officieel opent. Op het programma staan verder optredens van drie balletdanseressen en van muzikaal duo De Sfeerheren. De afsluiting van de picknick is weer van Irene.

De toegang tot het concert is gratis, al wordt een gift zeer op prijs gesteld. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus is vooraf aanmelden verplicht. Dat kan via SCAB-Hasselt@hotmail.com.

Gezinnen mogen zich samen aanmelden. Wie niet tot één gezin behoort, moet zich individueel aanmelden. Er is plaats voor honderd bezoekers.

Het park is alleen toegankelijk via Buiten de Enkpoort; daar wordt gecontroleerd op verschijnselen van corona. De ingang aan de Doctor H.A.W. van der Vechtlaan is afgesloten. Irene Hasselt en de SCAB zijn nog op zoek naar mensen die helpen alles in goede banen te leiden. Wie dat wil, kan zich aanmelden via SCAB-Hasselt@hotmail.com.

Bezoekers ontvangen voorafgaand aan het concert per e-mail een stoelnummer. Het park wordt zó ingericht, dat mensen die niet tot één gezin behoren, steeds anderhalve meter afstand van elkaar houden. Er mag niet met stoelen worden geschoven en tijdens het concert is rondlopen verboden. Er is geen toilet aanwezig.

Verder is er, alweer vanwege de corona-regels, geen catering. Om het toch gezellig te maken, mag iedereen een eigen picknick meebrengen. Onderling uitwisselen van eten en drinken is niet toegestaan.

Bij slecht weer wordt het picknick-concert afgelast.

Deel dit:
Terug naar agenda