Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

SCAB-Film: Bergman Island – regisseur Mia Hansen-Løve

18 oktober 2022 om 20:00 tot 18 oktober 2022 om 22:00 | Bibliotheek Hasselt | €7,50 (SCAB-vrienden €5,00)

Op werkvakantie gaan naar het eiland waarboven de loodzware geest van Ingmar Bergman hangt, is de goden verzoeken. Dat merkt ook het liefdes- en filmstel in Bergman Island. Maar de intrigerende gelaagde film gaat over veel meer dan relatieperikelen.

Bergman Island wordt voortgedreven door de vraag of de relatie van Chris en Tony standhoudt, maar het drama krijgt een extra laag als we scènes zien van een scenario dat Chris op het eiland verzint. In deze film-in-de-film ontmoet een 28-jarige vrouw, Amy, bij toeval haar vroegere grote liefde. Met veel inlevingsvermogen toont Hansen-Løve melancholische gevoelens over gemiste kansen, vaag verlangen naar een ander leven en niet gedoofde erotische aantrekkingskracht. Amy is duidelijk het alter ego van Chris. Met het Droste-effect had Bergman Island makkelijk in onuitstaanbare navelstaarderij kunnen ontsporen, maar Hansen-Løve is niet in die valkuil gevallen.

Fraai ingetogen en semi-autobiografisch liefdesdrama van de Franse Hansen-Løve, die ooit een relatie had met haar beroemdere collega Olivier Assayas.

Deel dit:
Terug naar agenda