Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Socratisch gesprek over helpen

28 april 2022 om 19:30 tot 28 april 2022 om 22:30 | Baangracht 6, Hasselt | €7,50 (SCAB-vrienden €5,00)

Het Socratisch gesprek is een groepsgesprek over een fundamentele, liefst filosofische, vraag. Deze keer over helpen. De deelnemers gaan gezamenlijk op zoek naar een antwoord. Deze keer niet in de bibliotheek maar op een nog nader te bepalen locatie. Volgt zodra bekend.

De vraag staat in verband met een concrete, voor ieder toegankelijke ervaring. Het is geen resultaatgericht gesprek en geen discussie. Het gaat om het gezamenlijke onderzoek naar antwoorden aan de hand van een systematische reflectie. Het gesprek staat onder leiding van Karel van Haaften.

De oorlog in Oekraïne en de vele vluchtelingen roepen bij veel van ons de vraag op: hoe kan ik helpen? Hoe weten we wat een goede manier van helpen is? Help je alleen als je zeker weet dat het helpen effect heeft? Vraag je toestemming om iemand te helpen? Kun je een ander helpen die er niet om vragen? Help je iemand met advies? Wil je helpen als je er een deel van je eigen voordelen voor moet opgeven? Help je alleen als je er zelf geen nadeel van ondervindt? Is het belangrijk welke band je hebt met iemand die je zou willen helpen? Is helpen fijn voor degene die je helpt of vooral voor jezelf? Geeft helpen en goed gevoel? Help je ook als je er zelf geen goed gevoel bij hebt? Wat is helpen?

Wil je meepraten? Meld je dan aan via scab-hasselt@hotmail.com. Het maximaal aantal deelnemers is tien.

Deel dit:
Terug naar agenda