Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Tuin en Theater

15 juni 2019 om 10:00 tot 15 juni 2019 om 17:30 | Diverse locaties Hasselt |

SCAB Tuin en Theater dag trekt honderden bezoekers.

Zaterdag 15 juni was het een drukke dag voor de deelnemende tuineigenaren van de Tuin- en Theater dag. Na een aanvankelijk rustig begin in de ochtend ( mede ook vanwege het weer) werd het na twaalf uur een stuk drukker. Jacob had met zijn orgel al een begin gemaakt op de markt in Hasselt, daarna vertrok hij naar de tuinen aan het Kalkovenwegje. Intussen was het trekzaktrio de Blauwe Balg begonnen met een optreden in de Tip en de breakdancer in de tuin aan de Ridderstraat.

De bezoekers kwamen uit alle windstreken ( o.a. uit Hongarije) en waren allen erg geïnteresseerd in de verscheidenheid aan tuinen en optredens. Zoals bijvoorbeeld de dichter Theo van Vliet die de show stal met zijn prachtige hoed met bloemen. De tuinen in de binnenstad kregen allen ruim honderd bezoekers per tuin, de tuinen in de Nadorst en Ter Wee’s hoek ongeveer de helft. Het was een hele klus om alle 12 tuinen te bezoeken binnen de tijd. Er viel zo veel te zien en te vertellen over de tuinen dat men tijd te kort kwam. De afsluiting van deze geslaagde dag werd gevierd in de tuin van de katholieke kerk met een optreden van de Sfeerheren en een drankje.

De werkgroep van de SCAB kan tevreden terugkijken op een bijzonder geslaagde dag, zeker voor herhaling vatbaar zoals werd geconcludeerd de volgende dag. Klaas en Geke van der Vegte hadden namelijk alle tuineigenaren nog uitgenodigd voor een kopje thee en rondleiding op hun prachtige boerenhof.

 

De flyer met het complete programma kunt u downloaden via de volgende link: bekijken/downloaden flyer.

 

Deel dit:
Terug naar agenda