“Kind of blue” in het oude Stadhuis.

De titel alleen al verwijst naar jazz-muziek. (Miles Davis, 1959)  Nu dekt de titel de naam van een duo bestaande uit twee jonge enthousiaste musici. Jens van der Beek piano en Marnick Tappel contrabas en gitaar. Beiden zijn afgestudeerd aan het Conservatorium ArtEz.
Een ander geluid dus dan het gebruikelijke “licht klassiek op de zaterdag” van SCAB. Met Renald van de Werf de kersverse muziekcoördinator c.q. scout sloeg SCAB op zaterdag 18 januari even een andere weg in. En met succes. De easy listening jazz werd door de aanwezigen in het oude stadhuis van Hasselt zeer gewaardeerd.
Het duo Kind of Blue bestaat in deze gewaagde samenstelling van piano en contrabas pas een goed jaar maar nu al geven ze blijk van een groot muzikaal vermogen met veel beloftes in de toekomst. Voor de pauze werd er gespeeld en geïmproviseerd op bestaande (jazz)thema’s. Na de pauze werd voor een aantal nummers de contrabas verwisseld voor een gitaar en speelde het duo een aantal eigen composities. De tijd van 1 uur was eigenlijk te kort. Voor alle aanwezigen had het nog wel wat langer mogen duren.
Op zaterdag 14 maart weer een nieuw optreden in het oude stadhuis met Anton Roelofs: klassiek accordeon. Noteer het vast in uw agenda.

Tekst: Renald van der Werf

compleet nieuwsoverzicht