Oproep vrijwilligers

Vrijwilligers gezocht voor proefjaar Theater Hasselt.

Komt er een echt theater in Hasselt? Als het aan de SCAB ligt wel. De stichting heeft de handen ineengeslagen met de Ichthuskerk om dat theater te realiseren in De Schakel aan de Kastanjelaan. Met de binnengehaalde 40.000 euro via de actie Verrijk je Wijk ligt er al een mooi startkapitaal. Maar de sleutel tot succes is meer vrijwilligers. Daarvoor doet de SCAB nu dan ook een luide oproep. SCAB-voorzitter Johannes Huisma: “Die geldprijs is een flinke stap in de realisatie van het plan, maar we zijn er nog niet. We kunnen niet verder zonder vrijwilligers op allerlei gebied; van kaart- en koffieverkoop, inrichten en opruimen van de zaal tot schoonmaakwerk.”

De SCAB hoopt de komende maanden dat veel Hasselters/Zwartewaterlanders zich geroepen voelen om het theaterplan te helpen slagen. Het aantal stemmen met Verrijk je Wijk geeft goede hoop: “Het geeft ons een goed gevoel dat dit plan leeft onder de inwoners van Hasselt en hier animo voor is.” 14 september staat al dik omcirkeld in de agenda. “We hebben dan een mooi concert gepland in De Schakel, wat meteen het startmoment is van een proefjaar. Dan komt de tienkoppige Leonard Cohen Revival Band optreden. Dat zien we meteen als een ultieme test, zowel qua belangstelling (kaartverkoop) en geschiktheid van de zaal, en als leermoment om te bepalen welke aanpassingen er nodig zijn.”

De stichting heeft sinds het bestaan al veel optredens verzorgt. “Maar dit vergt wat anders. De grootte van de band, de grotere capaciteit van de zaal en het zelfstandig uitvoeren van de horeca is iets waar we nog weinig ervaring mee hebben.” Dus is bovenal voldoende mankracht belangrijk. “Onze werkgroep bestaat al jaren uit een vast aantal actieve leden. Met hen alleen redden we het niet. Daarbij speelt ook mee dat het allemaal zestigplussers zijn. We zien heel graag ook jongere mensen aanhaken.” Daarbij benadrukt Johannes dat het theater echt bedoeld is voor een breed aanbod. Van jeugdvoorstellingen, cabaret, bands, klassiek tot lokaal talent zoals de Hasselter toneelvereniging.

Johannes is bovenal heel blij met de samenwerking met De Schakel: “We zien dit als iets dat voor beide partijen voordelen gaat opleveren.” Overall moet alles een kostendekkend geheel worden. De SCAB gaat zich samen met De Schakel en hopelijk andere partijen de komende tijd inzetten om zoveel mogelijk Hasselters/Zwartewaterlanders enthousiast te maken. Samen worden de schouders onder dit plan gezet om mooie voorstellingen te verzorgen voor jong en oud en Hasselt nog levendiger te maken.

Kortom de SCAB is op zoek naar vitale vrijwilligers die mee willen helpen met de programmering, het inrichten en opruimen van de zaal, kaart- en koffieverkoop, schoonmaakwerkzaamheden, bediening van licht- en geluid, etc. Heeft u belangstelling om als vrijwilliger bij het theater aan de slag te gaan neem dan contact op door een mailtje te sturen naar scab-hasselt@hotmail.com of te bellen met Johannes Huisma (06 81 76 65 23).

compleet nieuwsoverzicht