Schrijver Özcan Akyol in Zwartsluis

Schrijver/columnist Özcan Akyol – Dus – was  op 28 november 2017 op het Agnietencollege in Zwartsluis in het kader van boek- en leespromotie.
Voor leerlingen van derde leerjaar (TL)  hield Eus een lezing over zijn leven en zijn boeken.
Geboeid luisterden de leerlingen naar het levensverhaal van Özcan.  Zijn leven is zeker geen doorsnee verhaal, maar vooral dankzij het ontdekken van boeken en lezen heeft dit leven een andere wending genomen. Door het lezen van boeken ontdekte hij een andere wereld, een wereld die eerst onbereikbaar leek, maar toch door hard werken is bereikt. Nu zijn er twee romans van zijn hand verschenen, heeft hij een documentaire voor tv gemaakt en schrijft hij regelmatig columns in diverse kranten en tijdschriften – o.a. de Stentor en is hij gast in verschillende tv programma’s.
Özcan is een van de drie schrijvers die in het kader van de Boekenweek voor jongeren ( september 2017) een verhaal heeft geschreven en een tour heeft gemaakt langs verschillende scholen/bibliotheken. In overleg met het Agnietencollege – sectie Nederlands – heeft de SCAB Hasselt Özcan gevraagd ook voor de leerlingen in Zwartsluis nog eens zijn verhaal te vertellen. We hopen dat dit verhaal van Eus in ieder geval enkele leerlingen tot het lezen van boeken zal inspireren. Zoals Eus vanmiddag mailde:

“ Het is altijd erg leuk om met jongeren te praten. Hoop dat een paar geraakt zijn en nu anders aankijken tegen lezen.”

compleet nieuwsoverzicht