Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Socratisch gesprek over vergeten

4 november 2021 om 19:30 tot 4 november 2021 om 22:30 | Sikkel 22, Hasselt | €7,50 (SCAB-vrienden €5,00)

Het Socratisch gesprek is een groepsgesprek over een fundamentele, liefst filosofische, vraag. Deze keer over vergeten. De deelnemers gaan gezamenlijk op zoek naar een antwoord. Deze keer niet in de bibliotheek maar op Sikkel 22, Hasselt!

De vraag staat in verband met een concrete, voor ieder toegankelijke ervaring. Het is geen resultaatgericht gesprek en geen discussie. Het gaat om het gezamenlijke onderzoek naar antwoorden aan de hand van een systematische reflectie. Het gesprek staat onder leiding van Karel van Haaften.

Vervelend, hè, je huissleutels vergeten, of je bril, of je ov chipkaart? Vreselijk lastig. Je neemt je nog zo voor niet te vergeten en dan doe je het toch. Is vergeten iets dat je overkomt? Als je even niet oplet? Of doe je het toch min of meer bewust? Een broeder van het gemene leven noteerde eeuwen geleden in zijn zakboekje het volgende over vergeten: “De kunst van het vergeten heeft me meestal beter geholpen dan een goed geheugen.” Een kunst noemt hij het. En zelfs nog een zegenrijke kunst. Hoe kan dat? Enerzijds is het een last en anderzijds een zegen. Wat is dat: vergeten?

Wil je meepraten? Meld je dan aan via scab-hasselt@hotmail.com. Het maximaal aantal deelnemers is tien.

Deel dit:
Terug naar agenda