Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Bij de buren: Cult Café met Bas Haring over AI

15 februari om 20:00 tot 15 februari om 23:00 | Overtoom – Genemuiden | €10,00 (scholieren €5,00)

Kunstmatige intelligentie(AI) maakt ons leven een stuk gemakkelijker, maar het is ook spannend. Want wat staat ons allemaal te wachten? Hoe zou het voelen wanneer er apparaten bestaan die slimmer zijn dan mensen? En zijn die machines dan werkelijk intelligent?

Deze vragen en meer komen aan bod tijdens deze lezing van Bas Haring, waarin in heldere taal wordt uitgelegd wat kunstmatige intelligentie eigenlijk is. Kortom: een lezing voor oud en jong.

Bas Haring is o.a. bekend van het programma Proefkonijnen, een populairwetenschappelijk televisieprogramma dat tot 2020 werd uitgezonden door de NPO. Hij is filosoof en gepromoveerd in kunstmatige intelligentie aan de Universiteit van Leiden. Hij probeert wetenschap en filosofie op een frisse, maar goede manier uit te leggen aan jan en alleman.

Bas Haring is naast filosoof en wetenschapper, ook schrijver van kinderboeken, columnist en tv-presentator. In 2016 werd aan hem de Duidelijktaalprijs toegekend. Voor verdere info zie www. basharing.com.

Het Cult Café is op 15 februari in de Overtoom te Genemuiden, en is een samenwerking tussen de SCEG en de Overtoom.  Reserveren kan via de site van de SCEG: https://www.sceggenemuiden.nl/cult-cafe-op-15-februari-met-bas-haring-over-kunstmatige-intelligentie/.

Deel dit:
Terug naar agenda