Laden Evenementen

Concert: Duo Delta Scuti

18 december om 16:00 | Bibliotheek Hasselt | Vrije gift

Evenement Navigatie

Duo Delta Scuti is een energiek duo en bestaat uit Mateo Viscarra Wilde (piano) en Gemma Smit (cello). Zij brengen een programma met muziek van Ernest Bloch, Robert Schumann, J.S. Bach, Frédéric Chopin en Edvard Grieg.

Mateo Viscarra Wilde (2000, Bolivia) begon zijn pianostudie in 2006 aan de Gnesin School in Rusland bij Ella Mihaylovna Koperina. Daarna studeerde hij bij Irina Efanova in Bolivia, en een jaar bij Slava Poprugin in Den Haag. Ook volgde hij in 2013 masterclasses bij Alexander Moutouzkine in New York. Momenteel studeert hij aan het conservatorium in Zwolle bij Frank van de Laar.
Gemma Smit (2000, Nederland) begon op haar 7e met haar cellostudie. Vanaf 2016 nam ze deel aan het strijkersensemble ‘Fancy Fiddlers’ als aanvoerder, onder leiding van Coosje Wijzenbeek in Amsterdam. Daarbij volgde ze masterclasses van Charles Watt en Monique Bartels. In 2018 studeerde ze een jaar bij Maarten Mostert in Amsterdam. Nu studeert ze bij Karlien Bartels aan het conservatorium in Zwolle.

Ze gaven onder andere concerten op het stadsfestival in Zwolle en namen deel aan masterclasses van het Bennewitz kwartet & Harry-Imre Dijkstra. Ook speelden ze op het Gelre kamermuziek concours. De puurheid in het musiceren die ze beiden delen is voelbaar en maakt hun samenspel uniek.

Deel dit:
Terug naar agenda

Gegevens

Datum:
18 dec 2021
Tijd:
16:00 - 17:30

Overige informatie

Aangepaste prijs
Vrije gift