Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Benefietconcert voor Oekraïne

9 april 2022 om 15:00 tot 9 april 2022 om 17:00 | De Schakel (Kastanjelaan 3) | Vrije gift

De SCAB en de orgelcommissie van de Ichtuskerk organiseren gezamenlijk een benefietconcert in de Ichtuskerk.

Wethouder Maarten Slingeland opent om drie uur het programma, dat bestaat uit muziek, teksten en een interview met de hulpverleners in Hasselt. De opbrengst van dit gratis toegankelijke benefietconcert is dan ook bestemd voor de vluchtelingen die in Hasselt gehuisvest gaan worden. In overleg met de groep hulpverleners zal hiervoor dan ook een goede bestemming gevonden worden.

De SCAB had voor deze middag al een concert gepland met het duo Delta Scuti, maar i.p.v. de bibliotheek gaan zij nu optreden in de Ichtuskerk. Duo Delta Scuti is een energiek duo en bestaat uit Mateo Viscarra Wilde (piano) en Gemma Smit (cello). Zij brengen muziek van o.a. Ernest Bloch, Richard Strauss, J.S. Bach, Camille Saint-Saens en Edvard Grieg.
De orgelcommissie heeft Luuk Schuurman bereid gevonden te komen spelen, hij zal o.a. een interpretatie op het Oekraiense volkslied laten horen.
Verder komen Peter Ros (oud predikant van de Ichtuskerk) en Casper de Jong (inwoner van Hasselt en dichter) hun eigen teksten voorlezen.

Deel dit:
Terug naar agenda