Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

SCAB-film & Eten met de film “The Old Oak”

21 mei om 18:30 tot 21 mei om 22:30 | Bibliotheek Hasselt | €30,00 (SCAB-vrienden €25,00)

Als afsluiting van het SCAB-film seizoen is er in mei een film + Syrische maaltijd in de bibliotheek Hasselt. In verband met de catering is opgave vooraf noodzakelijk. Dit kan via scab-hasselt@hotmail.com. De maaltijd begint om 18:30 uur gevolgd door de film om 20:30 uur. Er kunnen maximaal 30 personen deelnemen aan de maaltijd, dus wees er snel bij! Alleen naar de film is ook mogelijk dan zijn de kosten zoals altijd €7,50 (SCAB-vrienden €5,00).

“The Old Oak” (2023) is de nieuwste film van tweevoudig Gouden Palmwinnaar Ken Loach (I, Daniel Blake; Sorry We Missed You). De Britse filmmaker levert opnieuw een sterk sociaal drama af dat zich afspeelt in de arbeidersklasse van het hedendaagse Engeland. Oprecht, hoopvol en actueel.

Sinds de mijnen gesloten werden is er armoede en leegstand in Noord-Engeland. En al die lege huizen maken de regio ideaal om Syrische vluchtelingen te dumpen. Zo ook in County Durham, waar de jonge fotografe Yara terechtkomt. Daar krijgt ze te maken met veel anti-vluchtelingensentiment van de bewoners, maar sluit ze ook vriendschap met kroegbaas TJ. Samen besluiten ze in TJ’s kroeg The Old Oak gratis eten te serveren. Want TJ’s moeder wist al: ‘When you eat together, you stick together.’ Zoals in de meeste van Loach’s films (en zeker die geschreven door Paul Laverty) is meteen duidelijk bij wie je sympathie moet liggen. De kunst van vertellen en het oog voor detail zijn bij de oude meester echter zo groot, dat bij de kijker ieder cynisme al snel verdwijnt.

Deel dit:
Terug naar agenda