Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Cursus literatuur: Fritzi Harmsen van Beek

15 februari 2022 om 10:00 tot 15 februari 2022 om 11:30 | Bibliotheek Hasselt | €25,00 (SCAB-vrienden €20,00)

Deze ochtend gaat de cursus literatuur in op de gedichten van Fritzi Harmsen van Beek. Onder leiding van de neerlandicus Jan Kristen bespreken we haar werk.

F. Harmsen van Beek (1927-2009) is de schrijversnaam van Frederike Martine ten Harmsen van der Beek. Ze was een buitengewoon origineel dichteres, prozaschrijfster en illustratrice, maar publiceren deed ze niet veel. Iedereen kende ‘Fritzi’ en haar Blaricumse villa Jagtlust. Ze huurde het huis, een totale bouwval, voor weinig geld van de gemeente tot het in 1971 werd ontruimd.
‘Ze schrijft met haar stem,’ merkte A. Roland Holst op over de subtiele, vaak licht absurdistische gedichten en teksten van F. Harmsen van Beek. Ze debuteerde in 1965 met de vele malen herdrukte dichtbundel Geachte Muizenpoot en achttien andere gedichten, gevolgd door de verhalenbundels Wat knaagt? en Neerbraak. In 1975 verscheen de gedichtenbundel Kus of ik schrijf, wederom een groot succes. Deze tweede bundel kwam tot stand in het Groningse dorpje Garnwerd, waar ze na de gedwongen verhuizing uit Blaricum was gaan wonen.

Volgende onderwerpen dit seizoen: Lieke Marsman en Nescio.

Door de corona-maatregelen kunnen maximaal 25 personen deelnemen. Opgave kan via SCAB-Hasselt@hotmail.com of via het opgaveformulier in de bibliotheek Hasselt.

Deelname per ochtend is mogelijk voor €5,00 p.p.

Deel dit:
Terug naar agenda