Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Faber & De Jong: De Avond van het Geluk

2 februari om 20:00 tot 2 februari om 22:00 | Korenmolen de Zwaluw | Vol geboekt!

Deze activiteit is vol geboekt! Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar!

******************************************************

Gitarist Steven Faber en Hasselter dichter Casper de Jong brengen een humoristisch en soms ontroerend programma over geluk, de liefde (“We zijn het eens, het is gedoe”) en de zin en onzin van het leven. Het thema van de avond is ontleend aan de EP ‘Geluksvogels’ die onlangs werd gepresenteerd in theater De Stoomfabriek in Dalfsen. Veel van de nieuwe nummers zijn te horen.

Een bijzonder onderdeel van De Avond van het Geluk gaat over een uit de hand gelopen reis naar Cuba. Op de Cubaanse son van Stevens gitaar loop je ‘op de klik van je hak en de bas van je pas’ door de straten van Havana. Ook vertelt Casper over zijn ontmoeting met de legendarische Carilda Oliver Labra, de grand old lady van de Cubaanse poëzie. Maar ook gedichten en verhalen over Hasselt en het Zwartewater komen voorbij op deze hartverwarmende avond.

Steven Faber, gitaar en compositie
Steven Faber (Waddinxveen, 1972) studeerde aan het conservatorium in Zwolle en werkt als gitarist met o.a. Jazzwise. Ook is hij redacteur van het magazine Gitarist en geeft hij gitaarles in Apeldoorn. Steven is een jazz- en bluesgitarist die graag nieuwe genres verkent. Met Casper de Jong maakt hij sinds 2005 poëziemuziekprogramma’s voor huiskamers, festivals en kleine podia. Eerdere programma’s waren Stop de klok, Lopen op de evenaar en Spookrijders. In 2012 verscheen hun cd Vluchtstrook, dit jaar de EP Geluksvogels.

Casper de Jong, tekst en stem
Casper de Jong (Jayapura, 1961) studeerde Nederlands en werkt bij Natuurmonumenten in De Wieden. Zijn eerste bundel Brieven van onderweg verscheen in 1996. Daarna volgden Tijd duurt nooit zo lang, Instructies voor hoe het verder moet, Liefdes van een luie man, De dag dat ik gelukkig werd en Het begin van iets anders. Zijn gedichten zijn muzikaal en toegankelijk en moet je vooral horen. Een optreden van Faber & De Jong is altijd een feestje.

www.faberendejong.nl

Reserveren via scab-hasselt@hotmail.com.  Er kunnen maximaal 60 personen in de molen, dus wees er op tijd bij!

Deel dit:
Terug naar agenda