Laden Evenementen

Hasselt draait door – 4 seizoenen

20 juni om 20:00 tot 20 juni om 21:00 | Gasthuis ‘In de Heilige Stede’ – Hoogstraat 16 | Gratis

“Hasselt draait door – 4 seizoenen” vervolgt met de zomer.

De wereld draait door was ooit een van de best bekeken tv-programma’s ooit. De uitzending is van de buis verdwenen maar niet getreurd de SCAB organiseert sinds 21 maart in samenwerking met Zwartewaterland FM een betere, lokale versie.

Viermaal per jaar bij de opening van het seizoen wordt er in de Heilige Stede een ronde tafelgesprek georganiseerd met drie gasten uit Zwartewaterland, waarbij aanwezig zijn de gastheer Bas Jansen van Hasselt Actueel, een inwoner met een boeiend beroep, een gewone inwoner van Hasselt woonachtig op een nummer 4 en een inwoner die iets speciaals heeft gedaan of gaat doen in de regio. Allen hebben een boeiend of actueel verhaal dat in het gesprek verder wordt uitgediept. De muziek wordt steeds verzorgt door Johan Langeweg.

De tweede aflevering is op 20 juni met als thema de zomer en de volgende gasten:

De eerste gast woont op Baangracht 4 en is de heer Kees van de Klocht. Naast brugwachter is hij ook de trekker van de mini Hassailt die wordt gehouden in augustus 2024.

De tweede gast is Martine van ’t Hul. Zij heeft een borduurburo in Hasselt en maakt prachtige borduurwerken die zich het best laten omschrijven als kunstwerken. Ze heeft faam en naam gemaakt in de wereld.

De derde gast is Alice Bosman, eigenaar van het Suikerhoekje maar we hebben haar met name gevraagd om iets te vertellen over haar ijswinkel aan de kade van het Zwartewater.

U kunt de opname bijwonen. De entree is gratis en tijdens de opname kunt u gerieflijk een heerlijk kopje Malers koffie drinken met iets lekkers. Graag ruim voor 20:00 uur aanwezig zijn want de opname begint stipt om 20:00 uur. Na afloopt kunt u nog even blijven hangen onder het genot van een drankje en hapje. De opname wordt op zaterdag 22 juni uitgezonden door Zwartewaterland FM en is te beluisteren van 12:00 tot 13:00 uur.

De eerste opname is terug te luisteren via de volgende link: https://zwartewaterfm.nl/SCAB1.mp3.

Deel dit:
Terug naar agenda

Gegevens

Datum:
20 jun 2024
Tijd:
20:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Overige informatie

Aangepaste prijs
Gratis