Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Hasselt draait door – 4 seizoenen

21 maart om 20:00 tot 21 maart om 21:00 | Gasthuis ‘In de Heilige Stede’ – Hoogstraat 16 | Gratis

“Hasselt draait door – 4 seizoenen” opent met de lente.

De wereld draait door was ooit een van de best bekeken tv-programma’s ooit. De uitzending is van de buis verdwenen maar niet getreurd op 21 maart organiseert de SCAB in samenwerking met Zwartewaterland FM een betere, lokale versie.

Viermaal per jaar bij de opening van het seizoen wordt er in de Heilige Stede een ronde tafelgesprek georganiseerd met vier gasten uit Zwartewaterland, waarbij aanwezig zijn de gastheer, een inwoner met een boeiend beroep, een gewone inwoner van Hasselt woonachtig op een nummer 4 en een inwoner die iets speciaals heeft gedaan of gaat doen in de regio.

Elke keer gaat gastheer Bas Jansen van Hasselt Actueel in gesprek met een aantal inwoners uit Zwartewaterland. Allen hebben een boeiend of actueel verhaal dat in het gesprek verder wordt uitgediept. De muziek wordt steeds verzorgt door Johan Langeweg.

De gasten tijdens de opname van de eerste aflevering op 21 maart zijn:

Annemiek Zwaan, een inwoner van Hasselt op huisnummer 4 met een alledaags persoonlijk verhaal.

Anna Verwaal, geboorteconsulente (verpleegkundige met moeder-kind-specialisatie). Ze reist de hele wereld af om haar kennis en inzichten te delen via lezingen en workshops.

Wim Kanis, winnaar met het grootste aantal stemmen voor ‘Verrijk je Wijk’ met het project ‘Wandelpad rondom de Weede’. Wim Kanis en Fokko Douma zijn de initiatiefnemers van het wandelpad tussen het Kooikerspad en Ter Wee.

De uitzending wordt deze eerste keer dus opgenomen door radio Zwartewaterland FM op donderdag 21 maart en uitgezonden op zaterdag  23 maart van 12.00 tot 13.00 uur en wordt herhaald op dinsdagavond 26 maart 2024.

U kunt de opname bijwonen. De entree is gratis en tijdens de opname kunt u gerieflijk een heerlijk kopje Malers koffie drinken met iets lekkers. Na afloopt kunt u nog even blijven hangen onder het genot van een drankje en hapje.

Deel dit:
Terug naar agenda