Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Lezing over eetbare wilde planten en kruiden; aansluitend bezoek aan pluktuin Flora Marita

2 september 2023 om 14:00 tot 2 september 2023 om 16:30 | Molen De Zwaluw/Flora Marita (Genne) | Kosten: Zie bericht

Zaterdagmiddag  2 september organiseert de SCAB om 14.00 uur een lezing over eetbare wilde planten en kruiden door Ilona Dijkman, enthousiast natuurfan en wildplukker uit Dalfsen, in Korenmolen de Zwaluw met aansluitend een bezoek aan pluktuin Flora Marita in Genne.

Ilona heeft zich verdiept in de wereld van eetbare wilde planten, bomen en struiken in Nederland. Al ons voedsel komt uit de natuur, maar een groot gedeelte van de basis en oude kennis van onze voorouders is vaak vergeten. Welke lekkere, maar ook geneeskrachtige kruiden groeien er zomaar op de stoep, in de berm, in je eigen achtertuin of aan een bosrand of een weiland? De lezing gaat over deze bekende planten, die veel mensen als onkruid zien, maar waarvan hun enorme kracht misschien niet (meer) bekend is. Ilona vertelt je er graag over.

Na de lezing (om ca. 15.00 uur) stappen we gezamenlijk op de fiets naar de pluktuin Flora Marita in Genne. Daar is de mogelijkheid, om na een kopje koffie / thee met iets lekkers, tot het plukken van een mooi veldboeket. Ilona gaat mee en zal daar ter plekke wat vertellen over eetbare wilde bloemen en andere planten. Nadat we samen op stap zijn geweest weet Ilona zeker dat je anders kijkt naar het ‘onkruid’ in je eigen tuin. Onkruid is eigenlijk een geweldig kruid op een ongewenste plek.

Beide activiteiten zijn los van elkaar te boeken en ter plaatse af te rekenen. Deelnemers voor alleen de pluktuin graag aansluiten om 15.00 uur bij Korenmolen de Zwaluw.

Kosten Lezing (Korenmolen de Zwaluw): €7,50 (SCAB-vrienden €5,00)
Kosten pluktuin Flora Marita (Klinkerweg 1, Hasselt): €15,00 inclusief boeket, koffie/thee en iets lekkers

Geef je snel op! Dat kan via scab-hasselt@hotmail.com.

Deel dit:
Terug naar agenda