Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Muziek op zaterdag: Two Times Classical

20 mei 2023 om 16:00 tot 20 mei 2023 om 17:30 | Café Ad’Vundum – Hoogstraat | Vrije gift

Kom genieten van hartverwarmend en vurig Spaans programma. Two Times Classical, bestaande uit Inge Mulder (saxofoon) en Luuk van Raalte (slagwerk-marimba), neemt je mee naar de warmere sferen met opzwepende ritmes, passievol Spaans temperament en folklore. De veelzijdigheid van het land wordt ten gehore gebracht. Inge Mulder en Luuk van Raalten hebben beiden gestudeerd op het ArtEZ conservatorium en vormen een uniek duo saxofoon – slagwerk.

Er zullen veel door Spanje geïnspireerde composities klinken, geschreven door niet-Spanjaarden. Maar ook van Spaanse componisten zelf, die een sterk nationalistisch gevoel ervaarden. Wij hebben geprobeerd om de grote Spaanse werken te arrangeren voor duo-bezetting. In herkenbare klanken en een onvergetelijke rijkdom aan kleur en sfeer. Spaanse schitteringen van romantische drang, donkerte, sensualiteit.

De percussie en saxofoonklanken mengen zich samen in één geheel en laat het verschil tussen een slag- en blaasinstrument vervagen. Een versmeltende combinatie van klanken, exotische gevoelens en sferen. Werken van de Falla, Albeniz, Turina etc.

De entree is gratis, maar een vrij gift wordt op prijs gesteld.

Deel dit:
Terug naar agenda