Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Muziekcursus: De Weense klassieken – Stef Joosen

23 oktober 2023 om 20:00 tot 23 oktober 2023 om 22:00 | Bibliotheek Hasselt | €30,00 (SCAB-vrienden €20,00)

Wederom is Stef Joosen bereid gevonden een inleiding te houden. Nu is het onderwerp: de Eerste Weense School, ook wel de Weense Klassieken genoemd. (Van 1781 tot 1815) Hiermee wordt over het algemeen bedoeld de componisten Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn en Ludwig van Beethoven. Stef zal u meenemen in deze klassieke muziek met zijn zeer strakke vormen in symfonieën, sonates, soloconcerten en strijkkwartetten. Een en ander zal verduidelijkt worden met muziek- en videofragmenten.

Biografie Stef Joosen:
Stef studeerde schoolmuziek aan het Twents Conservatorium te Enschede met als bijvakken piano, slagwerk, muziek- en cultuurgeschiedenis, gregoriaans, algemene muziektheorie, harmonieleer en solfège. Stef is 39 jaar werkzaam geweest als fulltime leraar muziek, CKV 1 en kunst algemeen op een middelbare school (VWO, HAVO, MAVO). Eerst op het Olympus College te Arnhem en vervolgens op de Europese School Mol in België. Sinds 2019 geniet hij van zijn pensioen.

Kosten: €30,00 (SCAB-vrienden € 20,00); inclusief koffie/thee en drankje na afloop. Deelname per avond is mogelijk voor €10,00 (SCAB-vrienden €7,50) per avond.

Opgave via scab-hasselt@hotmail.com of de intekenlijst in de bibliotheek. Bij minder dan 10 inschrijvingen gaat de cursus niet door! Voor een losse les kunt u zonder opgave aansluiten op de desbetreffende avond!

 

 

Deel dit:
Terug naar agenda