Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Poëzie aan tafel: Bart Moeyaert (uitverkocht)

29 januari 2020 om 17:00 tot 29 januari 2020 om 19:00 | Bibliotheek Hasselt | € 15, SCAB-vrienden € 10

Schrijver en dichter Bart Moeyaert vertelt op 29 januari over zijn werk  tijdens een simpele maaltijd: poëzie aan tafel.

Vlaming Bart Moeyaert debuteerde op 19-jarige leeftijd met het autobiografische Duet met valse noten.
Daarna publiceerde hij tientallen kinderboeken, om vervolgens voor volwassenen te gaan schrijven. Hij publiceerde onder meer de romans Het is de liefde die we niet begrijpen en Broere: de oudste, de stilste, de echtste, de verste, de liefste, de snelste, en ik. Bekende dichtbundels zijn Gedichten voor gelukkige mensen en Verzamel de liefde. In oktober 2019 verscheen de bundel Helium.

Moeyaert staat geregeld op het podium. Zo bracht hij Broere, dat veel  jeugdherinneringen bevat, als vertelling met muzikale begeleiding. Datzelfde deed hij met De schepping en Het paradijs, waarbij hij zich liet ondersteunen door het Nederlands Blazers Ensemble. De vertelling Iemands lief voerde hij op met Janine Jansen.

Bart Moeyaerts werk wordt veel vertaald. De Belg valt bovendien vaak in de prijzen. In 2019 won hij de Astrid Lindgren Memorial Award, die internationaal wordt gezien wordt als de ‘Nobelprijs voor jeugdliteratuur’.

Wie wil aanschuiven bij de poëziemaaltijd kan zich opgeven via de mail: scab-hasselt@hotmail.com of via het inschrijfformulier in de bibliotheek in Hasselt. Wil je eerst meer te weten komen over Bart Moeyaert? Kom dan naar de literatuurcursus van 21 januari. Meer informatie daarover vind je elders in deze agenda.

 

Deel dit:
Terug naar agenda