Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

SCAB organiseert een cursus Improvisatietheater!

14 maart om 20:00 tot 14 maart om 22:30 | Bibliotheek Hasselt | €30,00

Al zijn de plannen voor de realisatie van een theater in Hasselt nog onzeker, toch willen we al inwoners oproepen om mee te doen aan een korte cursus ‘De vloer op’! In drie workshops werkt Jovan Smilda – theatermaker – met de deelnemers aan toneelimprovisatie: de vloer op gaan zonder vooropgezet script of regie. In deze workshops van 2,5 uur werkt Jovan aan de basisprincipes van het improviseren, gevolgd door diverse groepsimprovisaties. Theaterervaring is geen vereiste. Enthousiasme, lef en nieuwsgierigheid wel.

Jovan Smilda (1999) is een theatermaker uit Arnhem. Hij is werkzaam als theaterdocent en maker op Buitenkunst en Charme. Verder speelt hij zelf in diverse muziektheaterproducties. Jovan studeerde als maker af aan Docent Theater ArtEZ te Zwolle en studeert op dit moment Muziektheater aan het conservatorium van ArtEZ in Arnhem. Het is voor hem een streven om zo interdisciplinair mogelijk te werken. Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld taal, muziek, film en fysiek niet alleen even belangrijk worden geacht, maar onlosmakelijk in elkaar overlopen.

De cursusavonden worden gehouden in de Bibliotheek (Dr. v. d. Vechtlaan 34) op 14 maart, 28 maart en donderdag 11 april.

De kosten zijn €30,- voor drie avonden; opgave via scab-hasselt@hotmail.com voor 1 maart (bij te weinig deelname gaat de cursus niet door).

Deel dit:
Terug naar agenda