Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Workshop striptekenen voor jong en oud (vanaf 12 jaar) door striptekenaar Herman Roozen

28 september 2023 om 19:00 tot 28 september 2023 om 21:00 | Bibliotheek Hasselt | Volwassen €7,50 (SCAB-vrienden €5,00)/Tot 18 jaar €5,00 (bieb-leden €2,50)

Workshop striptekenen voor jong en oud (vanaf 12 jaar) door striptekenaar Herman Roozen, een Nederlandse striptekenaar, stripscenarist en illustrator, en Striptekenaar des Vaderlands (2021-2023). Herman Roozen heeft het tot zijn speerpunten gemaakt om strips uitgebreider en prominenter beschikbaar te maken in bibliotheken en is een echte duizendpoot op stripgebied. Hij schreef mee aan populaire strips als Jan, Jans en de kinderen, Donald Duck en Dirkjan. Zowel zijn tekeningen als zijn verhalen hebben een gemeenschappelijk kenmerk: ze bevatten humor. Die humor is doorgaans mild en vriendelijk, maar kan ook bijten en stevig aankomen als dat wenselijk is.

Op de masterclass, geschikt voor jong en oud, neemt Herman Roozen de aanwezigen mee in de achtergronden en geschiedenis van de strips en stripfiguren. Na een korte pauze gaan de aanwezigen in de workshop onder leiding van Herman Roozen zelf aan de gang met het (leren) maken van een stripfiguur.

Opgeven via scab-hasselt@hotmail.com of hasselt@bibliotheekzwartewaterland.nl

Deel dit:
Terug naar agenda