Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Feestelijke ontmoeting met dichteres Ria Westerhuis

28 januari 2023 om 16:00 tot 28 januari 2023 om 18:00 | Bibliotheek Hasselt | €7,50 (SCAB-vrienden €5,00)

Op zaterdag 28 januari vieren we de week van de poëzie met een optreden van de dichteres Ria Westerhuis in samenwerking met muzikant Geert Jan Brader.

Ria Westerhuis is geboren in 1959 in Oud-Avereest aan de Overijsselse kant van het grensriviertje de Reest. Ze verhuisde in 1980 naar De Wijk aan de Drentse kant. Ze schrijft sinds 2004 gedichten, liedteksten en verhalen zowel in het Nederlands als in “de streektaal van de Reest” en in het mysterieuze eRWeens.

Tussen 2009 en 2022 zijn er 5 dichtbundels van haar verschenen. Ze publiceert daarnaast in diverse tijdschriften. Onder meer in het Drents literaire tijdschrift Roet. Ook staat er werk van haar in meer dan 60 bloemlezingen. Ria organiseert en presenteert voordrachtavonden en houdt zich bezig met poëzievertalingen. Voor ons heeft ze samen met een zanger/pianist een mooi programma ontworpen met Nederlandse gedichten afgewisseld met liedjes van Ede Staal tot Ramses Shaffy.

Om er een feestelijk tintje aan te geven worden er tussendoor lekkere hapjes en drankjes geserveerd en is er tijd om elkaar te ontmoeten.

Wij hopen op een gezellige opkomst!

Deel dit:
Terug naar agenda